Cum alegem tâmplăria PVC de calitate?

La prima vedere toate ferestrele arată la fel.Diferențele de preț dintre diferitele mărci de profile apar din cauza calității.În momentul în care doriți să achiziționați tâmplărie PVC este important să luați în calcul câteva aspecte:

  • Marca profilului – (alegeti un profil de top)
  • Clasa profilului – clasa A sau B (diferența se regăsește în pereții exteriori ai profilului, profilele din clasa A având pereții de 3-3,1 mm iar cei din clasa B de 2,7 mm.Această diferență se simte vara, atunci cand soarele bate direct in geam, tâmplăria profilulul ajungând și la 80 de grade. Un profil din clasa B este predispus la deformare.
  • Armarea – Acest aspect face diferența dintre o tâmplărie ieftină și una de calitate. Ferestrele noastre sunt echipate cu armătură de 1,5 mm din oțel zincat, ferestrele cu dimensiuni mari sunt echipate cu armătură cu pereți dubli de 2 mm, iar ușile exterioare cu armătură de 2,5 mm. Acest lucru va asigura că tâmplăria dumneavoastră nu iși va modifica forma niciodată și vă veți bucura de ea pentru toată viața.
  • Feroneria – Este foarte importantă și reprezintă un alt aspect de diferențiere. Echiparea maximă a ferestrelor standard cu sisteme complete de calitate (cum este cazul feroneriei Roto Nt sau Maco Multi-Matic) aduce cu sine o protecție anti-efracție, manevrabilitate ușoară, confort și design  atrăgător.

 

5 lucruri despre PVC

1.Durata de viață

Incepem prezentarea prin a spune că durata de viață a suprafețelor de tâmplărie PVC nu este doar de 10-15 ani, cum se menționează în anunțurile de marketing a celor care vând produse din PVC, ci de 50 ani.Da, studiile arată că PVC-ul poate să reziste mult și bine și să ofere aceleași avantaje pentru o perioadă de jumătate de secol.

2. PVC-ul este de 5 ori mai rezistent decât lemnul

Nu doar ca este mai rezistent decât lemnul sau alte materiale de construcții, ci este de 5 ori mai rezistent.Această însuțire a PVC-ului nu este exploatată pe deplin din păcate, făcându-i pe mulți dintre cei care ezită între PVC și aluminiu să își cumpere tâmplărie din aluminiu, în loc de tâmplărie PVC, care le-ar asigura practic aceleași avantaje în ceea ce privește securitatea unei case.

3. PVC-ul este de 4 ori mai flexibil decat lemnul

Fiind mai flexibil, este în mod evident și mai ușor de instalat, și de folosit.Flexibilitatea sa îl ajută să reziste mai mult în timp decât lemnul, și să fie mai ușor de întreținut.

4. PVC-ul are un cost total ca și lemnul

Dacă vă gândiți cât ați investi în întreținerea unei tâmplării de lemn pe parcursul vieții tamplariei, vă veți da seama că veți cheltui o sumă egală cu costul inițial de achiziție al unei tâmplării de PVC, care ar rezista mult mai mult decăt o tâmplărie de lemn.Este adevărat că prețul unei ferestre de PVC este mai mare decât al uneia din lemn, însă la costul total trebuie să luați în calcul și toate celelalte cheltuieli cu întreținerea lemnului.

5. PVC-ul nu are nevoie de întreținere

PVC-ul nu are nevoie să fie dat cu solvenți, soluții sau altele. PVC-ul este un material de construcție, ce pur si simplu nu are nevoie de întreținere.

Instrucțiuni de utilizare 

– acţionarea mecanismului de închidere – deschidere se va face numai după apropierea elementului mobil (fereastră, uşă) de elementul fix (toc);                   – pentru a evita deteriorarea balamalelor, mecanismul de închidere – deschidere va fi acţionat ţinând seama de poziţia necesară deschiderii pe orizontală (batantă) sau verticală.
– se interzice încărcarea elementelor de tâmplărie mobile cu greutăţi suplimentare;
– se interzice introducerea de obiecte între rama mobilă şi toc;
– în cazul ferestrelor, se interzice acţionarea mecanismului de închidere – deschidere atunci când acestea sunt deschise;
– în caz de vânt puternic nu lăsaţi geamul deschis;
– dimineaţa încăperile se aerisesc cu ferestrele larg deschise circa 5-10 minute; în timpul zilei aerisirea se face de 2-3 ori pe zi circa 5-10 minute sau prin aerisiri de durată efectuate regulat;
– încăperile proaspăt construite, bucătăriile şi băile vor fi aerisite perioade mai mari;
– în timpul aerisirii sursele de încălzire (calorifere, sobe) vor fi oprite.

Instrucţiuni de mentenanță:
– pentru curăţirea profilelor PVC se folosesc lavete moi şi se utilizează loţiuni de curăţat mase plastice;
– pentru a se evita obturarea orificiilor de evacuare, falţul tocului se va curăţa periodic de praf şi mizerie;
  cel puţin o dată pe an:
– profilele din PVC se vor lustrui cu loţiuni speciale;
– feroneria se va gresa cu ulei pentru angrenaje fine sau cu vaselină specială;
– garniturile de cauciuc se vor unge cu o substanţă pe bază de silicon, pentru a menţine caracteristicile tehnice şi proprietăţile de etanşare;
– este interzisă folosirea diluanţilor, materialelor abrazive sau alte substanţe chimice care pot ataca sau zgâria materialul.

Instrucţiuni speciale:
– folia de protecţie a profilelor de tâmplărie va fi îndepărtată numai după finisarea şi acoperirea glafurilor;
– la executarea unor noi operaţii de renovare a glafurilor, suprafeţele vizibile ale tâmplăriei se vor proteja, cu bandă sau folie specială care să le acopere în totalitate, pentru a evita depunerile şi zgârierea suprafeţelor;
– în cazul apariţiei condensului pe geamul interior (spre cameră), pentru eliminarea acestuia,se va urmări:
– încălzirea şi aerisirea corespunzătoare a camerelor (în special a celor cu pereţii proaspăt tencuiţi / zugrăviţi sau cu acelora cu umiditate ridicată: bucătării, băi);
– mărirea spaţiului dintre perete şi mobilă;
– eliberarea suprafeţelor radiante ale caloriferului.